Menu
Svenske forskere er i ferd med å utvikle en ny koronavaksine de håper vil være mer effektiv mot nye virusmutasjoner. Illustrasjonsfoto: Mary Altaffer / AP / NTB

Svenske forskere tester ut ny koronavaksine

En ny koronavaksine som skal være effektiv mot muterte virusvarianter, testes nå på mennesker, opplyser Karolinska Institutet i Stockholm.

Av NTB | 09.06.2023 09:19:04

Medisin og helse: Den nye vaksinen er DNA-basert og skal ifølge forskere gjøre mennesker mindre sårbare for nye varianter av covid-19.

– Denne vaksinen gjør immunsystemets respons mer lik hvordan det ser ut ved en reell infeksjon i motsetning til hvordan det ser ut med dagens vaksine, sier professor i biomedisinsk analyse Matti Sällberg fredag.

Han sier målet er at vaksinen setter i gang en bredere immunrespons, noe som vil være ekstra nyttig for personer som sliter med å danne antistoffer.

Vaksinen er for tiden i første fase av de kliniske studiene og testes på 16 friske mennesker i alderen 18 til 65 år ved Karolinska universitetssykehus i den svenske hovedstaden.

Håpet er at vaksinen skal være effektiv mot fremtidige mutasjoner av koronaviruset og dermed kunne brukes som et alternativ til mRNA-vaksiner som Pfizer og Moderna.

(©NTB)

Flere nyheter: