Menu
Casper Ruud blir forbigått av Daniil Medvedev på verdensrankingen. Foto: Wilfredo Lee / AP Photo / NTB.

Medvedev forbi Ruud på ATP-rankingen

Etter at Daniil Medvedev utmanøvrerte Jannik Sinner på hardcourten i Miami klatret han også forbi den norske tennisstjernen Casper Ruud på ATP-rankingen.

Av NTB | 03.04.2023 07:54:05

Sport: Ruud lå på 4.-plass på verdensrankingen før Masters 1000-turneringen i Miami, med datt ned én plass da Medvedev overlegent vant søndagens finale.

Russeren tar dermed over 4.-plassen og legger seg 145 poeng foran Ruud. Serbiske Novak Djokovic tar også over som verdensener og dytter med det spanske Carlos Alcaraz ned på 2.-plass. Greske Stefanos Tsitsipas fortsetter som nummer tre.

Ruud har fått en fryktelig start på 2023-sesongen, hvor han bare har tatt fem seire på tre måneder. Han har ikke vunnet to kamper på rad i en utslagsturnering siden US Open.

Det skal han imidlertid prøve å gjøre noe med da han denne uken blir å se i Estoril Open (ATP 250) i Portugal. Deretter venter Monte Carlo Masters (ATP 1000). Grussesongen avsluttes med Roland-Garros i mai.

Nylig ble det klart at Medvedev vil få lov til å spille Grand Slam-turneringen Wimbledon denne sesongen. I fjor var russiske og belarusiske spillere utestengt som følge av krigen i Ukraina. I år får de delta så lenge de konkurrerer under nøytralt flagg.

(©NTB)

Flere nyheter: