Menu
FOTO: Tysvær Bygdeblad

Medietilsynet med millionstøtte til KI i lokalaviser og nærradio

Medietilsynet gir totalt 22,8 millioner kroner i innovasjonsstøtte til ulike medier i 2024. Flere av prosjektene som får tilskudd, er relatert til KI. Tysvær Bygdeblad får 697 500 kroner.

Av NTB | 11.06.2024 09:16:32

Kultur og underholdning: Medietilsynet fikk i år inn 71 søknader om innovasjons- og utviklingstilskudd, hvorav 41 ble innvilget. Flere av prosjektene det i år gis tilskudd til, er knyttet til bruk av kunstig intelligens (KI).

– Målet med innovasjonsstøtten er å styrke det norske mediemangfoldet og særlig fremme redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i små, lokale nyhets- og aktualitetsmedium, sier direktør Hanne Sekkelsten for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding.

Av de nærmere 23 millionene som i år deles ut, går 17 millioner til små, lokale medium, som lokalaviser og nærradio. Blant prosjektene som får tilskudd, er et samarbeidsprosjekt mellom avisa Hallingdølen og fire andre lokalaviser om bruk av KI i lokalaviser.

Lokalt ble Radio 102 tildelt 300.000 kroner og Tysvær Bygdeblad 697 500 kroner.

– Innovasjonsstøtten skal hjelpe nettopp små og lokale medium til å digitalisere og fornye seg, sier Sekkelsten.

Hvert år siden 2018 har Medietilsynet bevilget midler i form av et innovasjons- og utviklingstilskudd til ulike prosjekter ved mediebedrifter i Norge.

– Støtten skal særlig fremme redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i små, lokale nyhets- og aktualitetsmedium, opplyser Medietilsynet.

(©NTB)

Flere nyheter: