Menu
Norges Ada Stolsmo Hegerberg skal være Barcelona-aktuell. Foto: Lise Åserud / NTB

Medier: Barcelona ønsker seg Hegerberg til sommeren – overgang blir vrient

Barcelona skal være interesserte i å sikre seg Ada Hegerberg. Den katalanske klubbens krevende økonomi trekkes samtidig fram som en stor utfordring.

Av NTB | 12.04.2023 12:04:20

Sport: Den er spanske Marca som onsdag slår stort opp nyheten om Barcelonas Hegerberg-interesse. Avisen hevder å ha kjenne til at det pågår samtaler om det som vil være en gigantisk overgang i internasjonal kvinnefotball.

Avisen viser ikke til kilder for opplysningene, og ingen fra de to klubbene har kommentert saken.

Ifølge Marca ønsker Barcelona å lande Hegerberg-overgangen før sommerens VM-sluttspill i Australia og New Zealand tar til.

Den spanske avisen skriver også at den første kontakten mellom klubbene skal ha funnet sted etter fjorårets mesterligafinale. Der møttes nettopp Barcelona og Lyon. Hegerberg scoret et av Lyons mål i kampen og noterte seg også for en målgivende pasning.

Den krevende økonomiske situasjonen Barcelona befinner seg i skal angivelig gjøre det svært vanskelig å gjennomføre en Hegerberg-overgang til sommeren.

Den norske landslagsstjernen har kontrakt med Lyon fram til sommeren 2024. Barcelona må dermed løse henne fra denne, noe som kan bli dyrt. Ifølge Marca vil en eventuell avtale kunne bli den dyreste i internasjonal kvinnefotball noen gang.

Overgangen til Keira Walsh fra Manchester City til Barcelona i fjor sommer er den dyreste i kvinnefotballen så langt. Den katalanske storklubben skal angivelig ha lagt 400.000 euro, tilsvarende rundt 4,5 millioner norske kroner, på bordet da.

Alexia Putellas, som har vunnet Gullballen to år på rad, er én av minst fire spillere som har kontraktsutløp neste sommer.

Ada Hegerberg har vært skadeplaget de siste årene. Hun gjorde nylig comeback på banen etter flere måneder på sidelinjen. I tirsdagens landskamp mot Sverige forlot hun banen med en ny smell, men avdramatiserte i etterkant situasjonen.

Hegerberg har spilt for Lyon siden 2014. Hun står med 212 mål på 198 kamper for den franske klubben. På landslaget er fasiten 43 mål på 76 kamper.

Avisen Sport og journalist Maria Tikas melder også onsdag at det var samtaler mellom Hegerberg-leiren og Barcelona i forbindelse med fjorårets mesterligafinale. Samtidig nyanseres bildet noe med hensyn til hvor aktuelt en overgang er nå.

Som følge av vanskelig økonomi skal Barcelona ifølge Sport være innstilt på å prioritere ressursene rundt fornyelse av kontraktene til en rekke av klubbens nåværende stjerner til sommeren.

(©NTB)