Menu
Alexander Stöckl er ferdig som norsk landslagssjef, melder NRK og VG. Foto: Heiko Junge / NTB

Medier: Alexander Stöckl enig med skiforbundet om sluttpakke

Alexander Stöckl gir seg som norsk landslagssjef i hopp etter misnøyen som har kommet fra utøverne. Han er enig med Norges Skiforbund om betingelsene for å fratre.

Av NTB | 24.05.2024 14:38:01

Arbeidsliv: NRK, VG og Nettavisen omtaler også saken. Ifølge NRK er det enighet om en sluttavtale.

Dermed har den betente saken knyttet til Stöckl fått sin løsning. I vinter ble det kjent at utøverne ikke lenger ønsket østerrikeren som sjef.

50-åringen hadde i utgangspunktet kontrakt med Norges Skiforbund til etter OL i Milano og Cortina i 2026.

Kritikken mot Stöckl ble kjent midt i februar. Hoppernes talsmann Johann André Forfang bekreftet da at utøverne hadde sendt et brev til hoppkomiteen.

Det har kommet få detaljer knyttet til innholdet i kritikken mot landslandslagssjefen, annet enn at den skal være relatert til østerrikerens væremåte.

I etterkant av at misnøyen ble kjent, var ikke Stöckl til stede under noen verdenscuprenn i rollen han er ansatt i. Samtidig er det kjent at 50-åringen møtte Forfang i verdenscupavslutningen i Planica for å rense luften. Den praten ble i etterkant omtalt som god og viktig.

Stöckl har reagert på kritikken som er rettet mot ham og måten det er gjort på. Han har hevdet at utøverne i liten grad har gitt ham tilbakemeldinger om utfordringer.

Suksesstreneren har vært tydelig på at bråket har gått hardt inn på ham.

– Jeg er i utgangspunktet veldig motivert, men utfordringen for meg personlig er at dette går utover min helse. Jeg er ganske langt nede i kjelleren, så jeg tror jeg må ta vare på meg selv og familien min akkurat nå, for å sikre at jeg overlever, sa Stöckl til NRK i slutten av februar.

Stöckl ble ansatt som norsk landslagstrener i 2011. Han erstattet da finske Mika Kojonkoski. Under østerrikerens ledelse har norske hoppere levert kjemperesultater både i OL- og VM-sammenheng.

I 2016 ble Stöckl til årets trener under Idrettsgallaen.

(©NTB)