Menu
Xavi Hernandez' dager som Barcelona-trener er talte. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Barcelona sparket Xavi – Flick kan bli presentert mandag

Barcelona-legenden Xavi Hernandez er ferdig som manager i klubben etter siste serierunde i helgen. Han blir trolig erstattet av tyskeren Hansi Flick.

Av NTB | 24.05.2024 14:09:26

Sport: Barcelona bekrefter Xavi-avgangen i en pressemelding der det heter at klubbpresident Joan Laporta i ettermiddag har informert treneren om at han ikke får lede laget videre.

I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene.

– Xavi Hernandez har sin siste kamp som førstelagstrener kommende søndag i Sevilla, skriver klubben.

Videre meldes det at Barcelona kommer med opplysninger om strukturen rundt førstelaget i løpet av de kommende dagene. Avisen Mundo Deportivo, som følger Barcelona tett, skriver at Flick blir presentert som ny hovedtrener mandag.

Flick hadde stor suksess som Bayern München-trener fra 2019 til 2021, og senere ble han landslagssjef for Tyskland. Han har ikke hatt en trenerjobb siden han fikk sparken der i september i fjor.

Barcelona blir nummer to i La Liga i år, uavhengig av hvordan det går i siste serierunde mot Ørjan Nylands klubb Sevilla.

(©NTB)