Menu
Ottar Eide fikk ny jobb. Foto: Terje Pedersen / NTB

Måtte slutte i ishockeyforbundet – nå har han fått ny jobb

Ottar Eide er ansatt som ny generalsekretær i Norges Motorsportforbund. Han måtte i fjor gi seg i ishockeyforbundet.

Av NTB | 04.06.2024 12:53:16

Sport: I august i fjor ble det kjent at Norges Ishockeyforbund ville lande på et stort underskudd og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at daværende generalsekretær Eide ikke lenger hadde styrets tillit.

Prosessen med å avslutte arbeidsforholdet til Eide endte samtidig med at forbundsledelsen måtte beklage egen fremgangsmåte. Det ble blant annet vist til belastningen Eide ble påført i form av trykk fra mediene.

Nå er han klar for en ny jobb i norsk idrett. Tirsdag melder Norges Motorsportforbund at Eide er ansatt som ny generalsekretær.

– Det har vært en spennende prosess med svært kompetente søkere. Det er vi glad for. Nå er det godt å ha landet ansettelsesprosessen, og vi er klare til å ta fatt på veien videre sammen, sier president Emilie Westbye.

– Vi er stolt over å få Ottar med på laget. Med sin solide erfaring vil han ha mye å bidra med for å utvikle forbundet vårt videre, og vi gleder oss til å komme i gang etter ferien er avviklet, legger hun til.

Eide selv ser fram til å ta fatt på den nye rollen. Han tiltrer i august.

– Det er med stor ydmykhet jeg trer inn i stillingen, og vil fortsette med det gode arbeidet som allerede gjøres i forbundet, sier han i en uttalelse.

Ved siden av å være generalsekretær i hockeyforbundet har Eide tidligere arbeidet som underdirektør i Kulturdepartementet.

(©NTB)