Menu
Frankrike og Paris er utsatt for desinformasjon fra Russland, står det i en trusselrapport fra Microsoft. Russiske myndigheter avviser dette. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Microsoft advarer mot russisk svertekampanje før OL – Kreml kaller det oppspinn

I en rapport fra Microsoft fremgår det at Russland har satt i gang en intens desinformasjon mot Frankrike, IOC og Paris-OL. Det avvises fra øverste hold i Moskva.

Av NTB | 04.06.2024 13:03:05

Politikk: Målet med kampanjen er å svekke omdømmet til Den internasjonale olympiske komité (IOC) og skape frykt for vold under sommerlekene, skriver Microsofts i sin trusselrapport.

– Russland trapper opp disse ondsinnede kampanjene mot Frankrike, president Emmanuel Macron, IOC og Paris-OL, sier daglig leder Clint Watts i Microsoft Threat Analysis i et blogginnlegg.

Han hevder russerne tar i bruk en blanding av falske videoer, fiktive nyheter og KI-skapte etterligninger. En falsk stemme som gir seg ut for å tilhøre Hollywood-stjernen Tom Cruise skal ha blitt brukt i desinformasjonen.

Watts frykter at svertekampanjene vil tilta i styrke fram mot åpningsseremonien 26. juli.

Russiske myndigheter avfeier tirsdag at de har gått til informasjonskrig rettet mot OL og vertsnasjon Frankrike.

– Dette er ikke annet enn en full bakvaskelse. Det har ingenting med virkeligheten å gjøre, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov i en uttalelse.

(©NTB)