Menu
Oskar Marvik tapte kvartfinalen i bryte-EM i Kroatia. Her under VM på Jordal Amfi. Foto: Javad Parsa / NTB

Marvik og Aak tapte i bryte-EM – Marvik får rekvalifisering

Både Oskar Marvik (130) og Juan Sebastian Aak (77) måtte se seg slått i bryte-EM i Zagreb, men Marvik har sjansen på bronsemedalje gjennom rekvalifisering.

Av NTB | 21.04.2023 17:54:04

Sport: I 130-kilosklassen røk Oskar «Tåsenplogen» Marvik 0-8 for tyrkeren Riza Kayaalp i kvartfinalen. Kampen var tidlig over etter at Kayaalp fikk revet ned nordmannen og fikk ham med på flere rullinger. Tyrkeren vant på teknisk fall.

Marvik vant tidligere i mesterskapet med 2-1 over finske Elias Kuosmanen. Marvik var avhengig av at Kayaalp tok seg til finalen for å få en rekvalifisering om en mulig bronsefinale lørdag.

Det klarte nettopp Kayaalp da han slo Mantas Knystautas fra Litauen 8–0 på teknisk fall slik at Marvik skal ut i rekvalifisering lørdag.

Aak brøt i 77-kilosklassen og møtte Alexandrin Gutu i åttedelsfinalen. Etter bare 48 sekunder av kampen så det ut som at Aak hadde kommet under 0-10 etter at motstanderen hadde fått et godt tak på nordmannen og fikk ham med på et kast.

Den norske lederen protesterte og mente at kastet skjedde utenfor ringen, og de fikk medhold, og plutselig ledet nordmannen 2-0. Gutu ga seg ikke. et nytt kast og rulle ga 6-2-ledelse. Halvveis sto det 8-4 til Gutu.

Aak var derimot seig og holdt seg bare fire poeng bak til 8-12, men så gikk motstanderen opp til 14-8 kampen ble stoppet for teknisk fall.

Aak var avhengig av at Gutu tok seg til finale for å få en rekvalifisering om en bronsefinale. Det skjedde ikke, og nordmannen er slått ut.

I sin første kamp slo Aak finske Mikko Petteri Peltokangas med klare 12-6.

(©NTB)