Menu
Martin Ødegaard ble månedens spiller i Premier League for november og desember. Foto: David Cliff / AP / NTB

Martin Ødegaard kåret til månedens spiller i Premier League

Martin Ødegaard er tildelt prisen som månedens spiller i Premier League for november og desember.

Av NTB | 13.01.2023 12:10:30

Kuriosa og kjendiser: Arsenal-kapteinen har fått mye ros for sin rolle i lagets suksess de siste månedene. Drammenseren har så langt i sesongen notert sju mål og fem målgivende pasninger. I løpet av november og desember vant Ødegaard fire kamper, scoret tre mål og bidro med tre målgivende pasninger.

Det ble ikke delt ut noen månedens spiller-pris for november, all den tid det ble spilt lite seriefotball som følge av Qatar-VM. Dermed slås november og desember sammen til én pris.

Haaland var nok en gang nominert. Etter kun én måned i Premier League vant Manchester City-spissen den første prisen for sesongen. Jærbuen har siden holdt sin enorme scoringsteft ved like og står med 21 mål og tre målgivende pasninger i serien.

I løpet av november og desember fant Haaland nettmaskene fire ganger på fire kamper. Før årets sesong hadde ingen nordmenn blitt kåret til månedens Premier League-spiller.

Dette var de andre spillerne som var nominert til prisen: Marcus Rashford (Manchester United), Casemiro (Manchester United), Ben Mee (Brentford), João Palhinha (Fulham), Bukayo Saka (Arsenal) og Kieran Trippier (Newcastle).

(©NTB)