Menu
– Arbeidstilsynet er et av de viktigste verktøyene vi har for å avsløre sosial dumping og useriøsitet, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). Foto: Alf Simensen / NTB

Arbeidskriminalitet skal straffes oftere og hardere

Arbeidstilsynet skal slå hardere ned på grov arbeidslivskriminalitet. Slik skal blant annet sosial dumping bekjempes, sier arbeidsministeren.

Av NTB | 13.01.2023 12:11:47

Kriminalitet og rettsvesen: Gjennom det årlige tildelingsbrevet får tilsynet beskjed om hvilke økonomiske rammer de har, hva de skal prioritere, mål og rapporteringskrav.

– Arbeidstilsynet er et av de viktigste verktøyene vi har for å avsløre sosial dumping og useriøsitet. Derfor har vi også styrket tilsynet med 25 millioner kroner til økt kapasitet, tilsyn og kontroll, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Regjeringen ber Arbeidstilsynet i større grad benytte overtredelsesgebyr. De skal også ha rutine på å anmelde grov arbeidslivskriminalitet.

– Tilsynet skal gi reaksjoner som i størst mulig grad bidrar til at virksomheter som bryter regelverket endrer praksis. I tillegg skal nytt overtredelsesgebyr vurderes ved gjentatte regelverksbrudd, heter det i pressemeldingen fra regjeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: