Menu
En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en person ble bekreftet død på en adresse på Bjørkelangen på Romerike natt til søndag. Foto: Javad Parsa / NTB

Mann pågrepet for drap på Romerike

En mann er pågrepet, siktet for drap etter at en person ble bekreftet død i en bolig på Bjørkelangen på Romerike natt til søndag. Kommunens kriseteam er koblet inn.

Av NTB | 26.05.2024 11:44:08

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk rundt klokken 1.50 melding om en alvorlig hendelse i en bolig utenfor Bjørkelangen sentrum.

Da politiet ankom stedet, fant de en hardt skadet person. Denne personen ble kort tid senere bekreftet død.

Det var flere personer til stede da politiet ankom boligen, deriblant den nå drapssiktede mannen, som ble pågrepet. Han er ifølge Romerikes Blad (RB) siktet for forsettlig drap. Ifølge avisen er det en relasjon mellom de to.

– Foreløpig er det bare denne ene personen som er siktet, men vi får se hva som kommer etter ytterligere etterforskning, sa operasjonsleder Atle Vesttorp til NTB søndag morgen.

Men det er ennå ikke klart hvordan den drapssiktede mannen stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Jeg har ikke snakket med min klient om siktelsen, men det vil bli gjort avhør når politiet har gjort de innledende undersøkelsene, sier Marthinsen.

Kommunens kriseteam er koblet inn, opplyser varaordfører Per Steinar Stang (Sp).

– Kriseteamet er aktivert og jobber med å ivareta alle involverte. Det er selvfølgelig aldri trivelig å våkne til en melding som dette, og det berører hele lokalsamfunnet her, sier han til RB.

Den drapssiktede mannen ble fraktet til arresten i Lillestrøm, hvor han etter planen skal avhøres i løpet av dagen. Mannen har fått oppnevnt advokat Per Ove Marthinsen som sin forsvarer, som sier til RB at hans klient er preget av det som har skjedd.

Politiets krimteknikere gjennomfører søndag åstedsundersøkelser. Like før klokken 10 fraktet krimteknikere den drepte ut av boligen, skriver VG.

Flere nyheter: