Menu
En mann i 20-årene er drapssiktet etter at en mann i 30-årene ble bekreftet død i en bolig på Bjørkelangen på Romerike natt til søndag. Foto: Javad Parsa / NTB

Mann i 20-årene siktet for drap på Romerike

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bolig på Bjørkelangen på Romerike natt til søndag. De to hadde en familiær relasjon.

Av NTB | 26.05.2024 13:03:07

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk rundt klokken 1.50 melding om en alvorlig hendelse i en bolig utenfor Bjørkelangen sentrum.

Da politiet ankom stedet, fikk de bekreftet at en mann i 30-årene var død.

I pressemeldingen opplyser politiet at det var en familiær relasjon mellom avdøde og siktede. Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva slags familiær relasjon det er snakk om.

Det var flere personer til stede da politiet ankom boligen, deriblant den nå drapssiktede mannen i 20-årene, som ble pågrepet. I en pressemelding søndag ettermiddag opplyser politiet at det også var to mindreårige barn blant personene på adressen.

– Foreløpig er det bare denne ene personen som er siktet, men vi får se hva som kommer etter ytterligere etterforskning, sa operasjonsleder Atle Vesttorp til NTB søndag morgen.

Bache opplyser videre at det også har vært et tredje vitne på stedet, en voksen person. Det er foreløpig ikke gjennomført noen avhør.

– Førsteprioriteten nå er å få gjennomført avhør av den siktede, det voksne vitnet samt å få til et tilrettelagt avhør av én eller begge barna, sier Bache.

Siktede har fått oppnevnt advokat Per Ove Marthinsen som sin forsvarer. Han sier til Romerikes Blad at hans klient er preget av det som har skjedd. Det er ennå ikke klart hvordan den drapssiktede mannen stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Han erkjenner de faktiske forholdene, sier forsvareren til TV 2.

I løpet av søndag skal det også bli avklart hvorvidt siktede skal fremstilles for varetektsfengsling. Ved 14.30-tiden opplyser politiadvokat Bache overfor NTB at det ennå ikke et tatt stilling til fengslingsspørsmålet.

Kommunens kriseteam er koblet inn, opplyser varaordfører Per Steinar Stang (Sp).

– Kriseteamet er aktivert og jobber med å ivareta alle involverte. Det er selvfølgelig aldri trivelig å våkne til en melding som dette, og det berører hele lokalsamfunnet her, sier han til Romerikes Blad.

De to mindreårige barna som befant seg på adressen, følges opp av kommunens kriseteam og barnevernstjenesten, opplyser politiet.

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Bache opplyser overfor NTB ved 14.30-tiden søndag at politiet har kontroll på drapsvåpenet. Dette skal være en kniv, som ble funnet på stedet.

Mannen som er siktet for forsettlig drap, ble fraktet til arresten i Lillestrøm natt til søndag. Der skal han etter planen avhøres i løpet av søndag ettermiddag eller kveld.

Politiets krimteknikere gjennomfører søndag åstedsundersøkelser. Like før klokken 10 fraktet krimteknikere den drepte ut av boligen, skriver VG, men arbeidet fortsetter utover dagen.

Flere nyheter: