Menu
En mann ble pågrepet etter en langvarig trusselsituasjon i Ibestad i Troms mandag. Bildet viser ikke det aktuelle huset, men et grendehus som ligger i nærheten. Foto: Salangen-Nyheter / NTB

Mann løslatt etter trusselsituasjonen i Troms – nekter straffskyld

Mannen som er siktet for frihetsberøvelse og truende atferd mot politiet i Troms, er løslatt. Siktede erkjenner ikke straffskyld.

Av NTB | 10.08.2023 12:24:50

Kriminalitet og rettsvesen: – Han ble løslatt onsdag kveld. Vurderingen er at det ikke er behov for varetektsfengsling i denne saken, opplyser politiadvokat Børge Bertelsen til NTB torsdag.

Det var natt til mandag fram til mandag kveld at politiet var involvert i en trusselsituasjon på en adresse i Ibestad kommune i Troms. Ingen ble skadd i hendelsen, men en mann i 50-årene er siktet for frihetsberøvelse av en kvinne, samt truende atferd mot politiet.

Hendelsen startet med en telefon til politiet i 2-tiden natt til mandag. Klokka 20.47 mandag kveld var aksjonen avsluttet.

– Undersøkelsen er ikke endelig. Den er gjennomført for å avklare om han trenger ytterligere observasjon, samt om det er nødvendig med full rettspsykiatrisk undersøkelse, opplyser Bertelsen.

Den siktedes forsvarer, advokat Roar Edvardsen, opplyser til NTB at klienten mener han ikke er skyldig i det han er siktet for.

– Han mener at han ikke er skyldig. Han mener han ikke har frihetsberøvet noen for å si det sånn, sier Edvardsen.

– Det var en operativ innsats på stedet og det ble brukt elektrosjokkvåpen. Det er slik at det ofte er nødvendig i en prekær situasjon, sier han.

Den fornærmede i saken, en kvinne i 50-årene, ble ivaretatt av helsevesenet i kjølvannet av hendelsen. Hun er nå avhørt av politiet.

– Jeg vil ikke gå i detalj på hva som ble sagt, men hun ble preget av hendelsen og var innlagt på et helsehus. Hun er nå utskrevet, sier politiadvokaten.

Det er gjennomført et avhør av den siktede. Bertelsen vil ikke gå i detalj på innholdet i avhøret. Videre er det gjennomført en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen.

Elektrosjokkvåpen ble benyttet i forbindelse med pågripelsen av siktede. Bertelsen vil ikke kommentere hvorfor elektrosjokkvåpen ble tatt i bruk.

(©NTB)

Flere nyheter: