Menu
Politiet bekrefter at en person som ble funnet kritisk skadd i en leilighet på Vestli i Oslo mandag, er død. En mann i 40-årene er pågrepet. Foto: Annika Byrde / NTB

Mann i 40-årene siktet for drap etter at mann døde i leilighet i Oslo

En mann som funnet kritisk skadd i en leilighet på Vestli i Oslo mandag, døde på stedet. En mann i 40-årene er pågrepet.

Av NTB | 03.07.2023 14:12:52

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet rykket ved 12.30-tiden ut til en leilighet på Vestli etter at det som antas å være naboer, meldte fra om bråk. På stedet fant de en person kritisk skadd.

– Personen var blodig, og ble ansett som livstruende skadd. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men det lyktes dessverre ikke å redde ham, forteller innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt på stedet til NTB.

En mann i 40-årene pågrepet på stedet, mistenkt for å ha forvoldt skadene. Barstad sier personen er siktet for drap.

– Vi har kontroll på en gjenstand som vi tror kan settes i forbindelse med saken, svarer innsatslederen på spørsmål om våpen.

Barstad sier politiet ikke kjenner til den pågrepne mannen fra tidligere. Han sier politiet kommer til å trenge tolkehjelp for å få gjennomført avhør av alle de involverte.

– Da vi ankom stedet, var det to andre personer der utover den avdøde og den siktede, sier Barstad.

Det er snakk om en type bofellesskap, antar politiet. De utelukker ikke at det også har vært andre personer til stede.

Både politihelikopter og hundepatruljer ble sendt mot stedet etter at politiet fikk meldingen. Videre mandag foretar politiet sporsikring, rundspørring i nabolaget, samt krimtekniske undersøkelser.

Den pågrepne mannen var også påført noen skader, men ble kjørt til arresten etter en helsesjekk, ifølge politiet. Saken etterforskes som drap. Politiet ønsker ikke å svare på hvilke typer skader den døde hadde, eller hvorvidt politiet har beslaglagt noe våpen.

Politiet mener foreløpig at hendelsen har skjedd innendørs. Politiet har også kontroll på flere andre personer som skal ha vært til stede i den aktuelle leiligheten.

Flere nyheter: