Menu
Benjamin Netanyahus regjering må ta ansvar for å ikke ha vært forberedt på Hamas' angrep, mener et stort flertall av de spurte i en måling fra Jerusalem Post. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Måling: Israelere mener regjeringen har ansvar for Hamas’ angrep

Benjamin Netanyahus regjering må ta ansvar for å ikke ha vært forberedt på Hamas' angrep, mener 86 prosent av de spurte i en måling fra Jerusalem Post.

Av NTB | 13.10.2023 09:12:45

Politikk: 620 israelske jøder fra rundt om i Israel er spurt i målingen, skriver avisa. Blant folk som sier de stemte på regjeringen, sier fortsatt 79 prosent at den sviktet.

Nesten alle de spurte, 94 prosent, sier at regjeringen må ta på seg noe ansvar for å ikke ha vært forberedt på angrepet, mens 75 prosent sier regjeringen hadde hovedansvaret.

Hele 92 prosent sier at krigen gjør dem bekymret og redde.

Et flertall på 56 prosent mener statsminister Benjamin Netanyahu må gå av etter krigen, også 28 prosent av regjeringens velgere. 52 prosent sier de venter at forsvarsminister Yoav Gallant går av.

De fleste som er spurt, sier at de ikke stoler på regjeringen og dens evne til å føre krigen. Målingen ble gjort før tidligere forsvarsminister Benny Gantz sluttet seg til en utvidet kriseregjering onsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: