Menu
Amerikanske Abrams-stridsvogner er blant noe av våpenhjelpen USA har gitt til Ukraina. En meningsmåling viser at et flertall av amerikanerne fortsatt er positiv til amerikansk våpenhjelp til ukrainerne. Illustrasjonsfoto: AP / NTB

Måling: Fortsatt støtte til amerikansk våpenhjelp til Ukraina

Halvparten av amerikanerne mener det er riktig av USA å forsyne Ukraina med våpen, mens rundt en firedel mener det er galt, viser en ny måling.

Av NTB | 24.05.2023 07:48:51

Politikk: USA har hittil sendt våpen og militært utstyr for rundt 405 milliarder kroner til Ukraina, og støtten i den amerikanske opinionen til er kun marginalt redusert siden i fjor, viser målingen som er utført av universitetet i Chicago og NORC.

Støtten til USAs sanksjoner mot Russland har derimot sunket kraftig fra 71 prosent i fjor til 58 prosent i år, viser målingen. Det skyldes trolig frykt for at sanksjonene bidrar til høy inflasjon i USA, tror eksperter.

54 prosent av de spurte i målingen mener at det kun er Russland som har begått krigsforbrytelser i løpet av krigen, og 62 prosent definerer Russland som USAs fiende.

50 prosent sier samtidig at de ser positivt på det russiske folk, mens 17 prosent sier det motsatte. 8 prosent av de spurte sier også at de ser positivt på Russlands president Vladimir Putin.