Son Heung-min sendte Tottenham i ledelsen. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB.

Liverpool fikk to spillere utvist og kontroversiell VAR-annullering – Tottenham vant på overtid

Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne med rette være skuffet over både egne spillere og dommeren etter 1-2-tapet borte mot Tottenham lørdag.

Av NTB | 30.09.2023 20:42:27

Sport: Tyskerens lag hadde en gyllen mulighet til å ta over tabelltoppen fra Manchester City, som tidligere på dagen tapte 1-2 for Wolverhampton. Det skulle vise seg å bli mye vanskeligere enn Liverpool kanskje hadde trodd.

For etter bare 26 minutter ble Curtis Jones utvist for en stygg takling på Yves Bissouma. Dommer Simon Hooper viste først bare fram det gule kortet, men VAR brøt inn og sendte unggutten i dusjen.

– Det er soleklart rødt kort, det er ingenting å diskutere. Bissouma er heldig som ikke knekker leggen sin der, konstaterte Pål André Helland i Viaplay-studio i pausen.

– Det ser ut som den er onside. Her vil jeg se en strek som viser at det er riktig avgjørelse, sa Helland.

Der Viaplay ikke hadde noen bilder som kunne bevise om Diaz var onside eller offside, viste beIN Sports sine seere at Liverpool-angriperen var på riktig side av streken.

Underveis i kampen opplyste også Viaplay-kommentator Andreas Toft at de hadde fått beskjed om at de VAR-ansvarlige skal komme med en uttalelse vedrørende annulleringen etter kampslutt.

Mot all odds klarte likevel Cody Gakpo å utligne for gjestene rett før pausen, men i jubelscenene dro han på seg en småskade og ble byttet ut for Diego Jota til andre omgang.

Vondt ble til verre for Klopps menn da Jota dro på seg sitt andre gule kort etter 69 minutters spill og måtte slå følge med Jones i dusjen.

Seks minutter på overtid ble Liverpool brutalt straffet da Tottenham sendte alle mann i angrep og Joël Matip klarerte en pasning fra Pedro Porro inn i eget mål.

Åtte minutter senere kunne likevel bortesupporterne slippe jubelen løs da Luis Diaz satte ballen i mål. Feiringen stilnet raskt da linjedommeren avblåste ham for en høyst tvilsom offside.

Dermed lå alt til rette for Son Heung-min som enkelt kunne sende vertene i ledelsen etter å ha blitt spilt opp av Richarlison to minutter senere.