Menu
215 mennesker mistet livet, over 6.000 ble skadd og ødeleggelsene i Beirut var enorme etter den kraftige eksplosjonen i havneområdet i 2020. Foto: AP / NTB

Libanons riksadvokat sikter etterforskningsleder

Libanons riksadvokat er siktet for den store eksplosjonen i Beirut i 2020, men sikter selv dommeren som leder etterforskningen.

Av NTB | 25.01.2023 16:05:04

Kriminalitet og rettsvesen: Riksadvokat Ghassan Oweidat, tre dommere, tidligere statsminister Hassan Diab og to andre tidligere ministre er ifølge rettsdokumenter siktet av Tarek Bitar, dommeren som leder etterforskningen av eksplosjonen som krevde minst 215 liv og forårsaket store ødeleggelser i Beirut.

Ifølge siktelsen har Oweidat forsøkt å hindre etterforskningen.

Onsdag beordret Oweidat løslatelse av alle som har sittet i varetekt siden eksplosjonen, mot at de ikke forlater landet. Han tok deretter ut siktelse mot Bitar.

– Riksadvokat Ghassan Oweidat har siktet etterforskningsdommer Tarek Bitar for å ha gjort opprør mot rettsvesenet, bekrefter en anonym tjenestemann. Bitar har også fått forbud mot å forlate landet, men avviser anklagen og sier at han fortsetter som etterforskningsleder.

– Jeg er fortsatt etterforskningsdommer og akter ikke å trekke meg fra denne saken. Qweidat har ingen autoritet til å sikte meg, sier han.

. Etterforskningen etter eksplosjonen har vært innstilt i over ett år, men ble overraskende gjenopptatt av Bitar mandag. Politisk press skal ha vært grunnen til den lange pausen i etterforskningen.

(©NTB)

Flere nyheter: