Menu
Maria Therese Tviberg (til venstre) gratulerer Ragnhild Mowinckel med 2.-plassen i Kronplatz. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB.

Utrolige Shiffrin inspirerer formsterk Mowinckel: – Råskinn av et kvinnemenneske

Ragnhild Mowinckel (30) er i VM-form kort tid før sesongens høydepunkt. I medaljejakten lar hun seg inspirere av «uslåelige» og historiske Mikaela Shiffrin.

Av NTB | 25.01.2023 15:55:04

Sport: Mowinckel ble kjørte en tilnærmet prikkfri annen omgang i onsdagens storslalåmrenn i Kronplatz og avanserte fra fjerde- til annenplass etter å ha passert både Italias Federica Brignone og Sveriges Sara Hector på listene.

Mikaela Shiffrin gikk nok en gang til topps og tok karrierens 84. verdenscupseier. Nå gjenstår bare to seirer før hun tangerer rekorden til svenske Ingemar Stenmark.

– Den dama der er en råtass av et kvinnemenneske. Det er fantastisk det hun driver med. Det må være deilig for henne å vite at hun nå har gjort alt man kan gjøre, og at resten liksom blir bonus, sier Mowinckel til NTB om rivalen.

– Hun er samtidig langt fra ferdig. Det er bare å si lykke til til neste generasjon, tilføyer Molde-jenta.

– Blir du inspirert av Shiffrin?

– Ja, herregud! Hun er læreboka med tanke på hvordan man skal stå på ski. Det presset og de forventningene hun har på seg, er i tillegg annerledes enn for oss andre, sier Mowinckel.

Denne sesongen hadde hun to 6.-plasser som best i disiplinen før onsdagens sterke annenplass.

– Dette er utrolig digg. I storslalåm har jeg hatt en følelse av stang ut i vinter. Selv om resultatene ikke har vært topp, har kjøringen vært nærme, sier Mowinckel til NTB.

Molde-jenta sier hun kanskje har prøvd for hardt tidligere i sesongen.

Med VM bare noen uker unna er imidlertid formen strålende.

– Det nærmeste du kan komme toppform er god kjøring foran et mesterskap. Det gjør at man vet at man har noe å komme med. Det er en fantastisk deilig følelse, sier Mowinckel.

– Det gjør det, og det er deilig å vite at man har noe der å gjøre. Man vet at man er helt i toppen på en god dag, sier alpinisten.

Onsdag var hun slått av suverene Shiffrin med 82 hundredeler.

Det er ikke rart at kjæresten Aleksander Aamodt Kilde skrøt av den amerikanske jenta etter tirsdagens seier i Kronplatz og kalte henne «et prakteksemplar».

Shiffrin vant i Kronplatz også i 2019.

Mina Fürst Holtmann endte opp med 27.-plass. Det var plasseringen bedre enn den hun hadde etter 1. omgang. Kjøringen hennes ble for passiv.

Maria Therese Tviberg kjørte ut tirsdag, og det samme gjentok seg onsdag etter at hun hadde ligget på en god 8.-plass etter 1. omgang. Tviberg var den eneste som ikke fullførte 2. omgang etter å ha havnet på innerski.

Mowinckel tok sin tredje seier i verdenscupen da hun vant super-G i Cortina d’Ampezzo sist helg. Hennes siste verdenscupseier i storslalåm kom i tyske Ofterschwang i 2018.

– Dette må gi en ro og trygghet foran VM?

Thea Louise Stjernesund ble nummer 15 etter å ha ligget på 17.-plass etter 1. omgang.