Menu
Lewis Hamilton kjørte inn til en etterlenget Formel 1-seier på hjemmebane søndag. Her er han foran Lando Norris. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Lewis Hamilton vant regnpreget Silverstone-løp – første seier siden 2021

Lewis Hamilton tok steget tilbake på toppen av Formel 1-pallen i Storbritannias Grand Prix søndag. Flere regnskyll skapte utfordrende forhold.

Av NTB | 07.07.2024 17:33:24

Sport: Seieren var veteranens første siden han vant Saudi-Arabias Grand Prix i 2021.

39-åringen startet som nummer to og brukte alt han har av erfaring til å sikre karrierens 104. seier. Det var Hamiltons niende hjemmetriumf på Silverstone-banen.

Det var de britiske hjemmehåpene som ledet an fra start. Mercedes-førerne George Russell og Hamilton knivet seg imellom om teten i første tredel av løpet, men måtte begge se seg forbikjørt av Lando Norris på runde 20. Da hadde regnvær skapt ordentlig våte forhold de siste rundene.

– Det sprutregner, og de er ute på «slicks». Det er som å kjøre på blank hålke, folkens, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Ytterligere regnvær tvang førerne inn i depotet, og samtlige biler byttet til dekk med mønster. Noen runder senere sa det stopp for Russell. Han måtte parkere bilen etter et teknisk problem.

– Det er en gedigen nedtur på hjemmebane, sa Viaplay-kommentator Stein Pettersen.

Norris ledet da løpet, men måtte se seg forbikjørt av Hamilton etter et nytt dekkskifte. Begge to ble presset av Max Verstappen, men Hamilton holdt unna og var først i mål.

VM-leder Verstappen tok steget opp på pallen igjen etter femteplassen i Østerrikes Grand Prix forrige helg. 26-åringen har vunnet sju av elleve løp denne sesongen og leder VM med overlegen margin.

(©NTB)

Flere nyheter: