Menu
Lewis Hamilton kjørte inn til en etterlengtet Formel 1-seier på hjemmebane søndag. Her er han foran Lando Norris. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Hamilton med første seier siden 2021: – Greier ikke å slutte å gråte

Lewis Hamilton tok steget tilbake på toppen av Formel 1-pallen i Storbritannias Grand Prix søndag. Flere regnskyll skapte utfordrende forhold.

Av NTB | 07.07.2024 18:03:10

Sport: Seieren var veteranens første siden han vant Saudi-Arabias Grand Prix 5. desember 2021. Etter 945 dagers venting kunne han igjen feire en seier i Formel 1.

39-åringen startet som nummer to og brukte alt han har av erfaring til å sikre karrierens 104. seier. Briten ble hardt presset av Max Verstappen på slutten, men holdt unna og sikret sin niende hjemmetriumf på Silverstone-banen.

– Jeg greier ikke å slutte å gråte. Man må fortsette å grave dypt selv når man føler man er på bunnen. Det har helt klart vært dager mellom 2021 og nå hvor jeg har følt at jeg ikke er god nok. Men jeg har hatt fantastiske mennesker rundt meg som har fortsatt å støtte meg, sa Hamilton til arrangøren.

– Det sprutregner, og de er ute på «slicks». Det er som å kjøre på blank hålke, folkens, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Ytterligere regnvær tvang førerne inn i depotet, og samtlige biler byttet til dekk med mønster. Noen runder senere sa det stopp for Russell. Han måtte parkere bilen etter et teknisk problem.

– Det er en gedigen nedtur på hjemmebane, sa Viaplay-kommentator Stein Pettersen.

Norris ble forbikjørt og endte som nummer to.

VM-leder Verstappen tok steget opp på pallen igjen etter femteplassen i Østerrikes Grand Prix forrige helg. 26-åringen har vunnet sju av elleve løp denne sesongen og leder VM med overlegen margin.

Det var de britiske hjemmehåpene som ledet an fra start. Mercedes-førerne George Russell og Hamilton knivet seg imellom om teten i første tredel av løpet, men måtte begge se seg forbikjørt av Lando Norris på runde 20. Da hadde regnvær skapt ordentlig våte forhold de siste rundene.

Norris ledet da løpet, men måtte se seg forbikjørt av Hamilton etter et nytt dekkskifte. Begge to ble presset av Verstappen, men Hamilton holdt unna og var først i mål.

(©NTB)