Menu
Einar Lurås Oftebro mister trolig hele den kommende sesongen. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Landslagsløper i kombinert med langt skadeavbrekk – hele sesongen ryker

Landslagsløper Einar Lurås Oftebro mister etter alle solemerker hele den kommende kombinertsesongen som følge av en alvorlig kneskade.

Av NTB | 27.09.2023 13:52:31

Sport: Det er Norges Skiforbund som opplyser om skadesituasjonen til Lurås Oftebro.

En meniskskade han pådro seg under Sommer Grand Prix-konkurransen i Oberwiesenthal kommer til å plassere kombinertutøveren på sidelinjen i lang tid.

– Jeg pådro meg en kompleks ruptur i menisken under SGP i Oberwiesenthal i slutten av august. Det skjedde i utkjøringen på sletta i PCR-hoppet på fredagen. Operasjonen var vellykket. Menisken ble sydd sammen og en liten del ble også fjernet, sier Lurås Oftebro i en uttalelse.

Nå venter en lang periode med rehabilitering.

– Jeg er nok ikke tilbake i konkurranse før 2024/25-sesongen. Menisken har begrenset med blodårer og bruker derfor lang tid på å gro. Vi ønsker å gjøre opptreningen skikkelig og i riktig tempo, så jeg unngår unødvendige setback’s på veien, sier landslagsløperen.

Han er bror til mer meritterte Jens Lurås Oftebro.

25-åringen kom inn på landslaget i kombinert i vår som følge av at antall utøvere ble kraftig oppjustert. Skaden kom slik sett ubeleilig, men Lurås Oftebro holder motet oppe.

– Situasjonen er selvfølgelig ikke optimal, men det får jeg gjort lite med nå. Jeg var skuffet og frustrert de første dagene, men nå er det lagt bak meg og blikket er rettet opp og frem, sier han.

Opptreningen som nå venter blir naturlig nok en real tålmodighetsprøve.

– Veien tilbake blir lang, men jeg er veldig motivert for å gjøre jobben. I første omgang venter det seks uker på krykker, før ytterligere seks måneder før jeg kan belaste kneet normalt, sier kombinertløperen.

(©NTB)