Menu
Kart som viser ulykkesstedet i Gniby i Kaffrine i Senegal. AP / NTB

Landesorg i Senegal etter busskatastrofe med 40 omkomne

Minst 40 mennesker er bekreftet omkommet og 85 er skadd i en bussulykke i Senegal, opplyser myndighetene. President Macky Sall har erklært tre dagers landesorg.

Av NTB | 08.01.2023 18:14:50

Økonomi og næringsliv: Ulykken skjedde i landsbyen Gnivy i regionen Kaffrine i 3.30-tiden søndag morgen. En passasjerbuss punkterte, havnet i feil kjørefelt og frontkolliderte med en buss som kom i motsatt retning, ifølge påtalemyndigheten.

– Jeg er dypt bedrøvet over den tragiske trafikkulykken i dag i Gniby, som førte til 40 dødsfall og mange alvorlig skadde, sier Sall.

Fra mandag skal det holdes tre dagers landesorg, ifølge Sall, som tilføyer at han skal holde et møte med flere ministre for å diskutere trafikksikkerhetstiltak.

Ifølge avisen Sud Quotidien var den ene bussen på vei fra hovedstaden Dakar til Kaffrine, mens den andre bussen kom fra Kédougou.

Bilder fra åstedet er delt i sosiale medier. De viser det ødelagte forpartiet på en hvit buss med blodflekkete seter. Personlige gjenstander og sko ligger strødd rundt på ulykkesstedet.

Trafikkulykker er vanlig i det vestafrikanske landet, noe som blant annet forklares med dårlige veier, dårlige kjøretøyer og sjåfører som bryter trafikkreglene. Søndagens ulykke er imidlertid den dødeligste på mange år.

(©NTB)

Flere nyheter: