Superduoen LeBron James og Anthony Davis var meget gode da Los Angeles Lakers feiet Golden State Warriors av banen fredag. Nå venter Denver Nuggets i semifinalen i NBA. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Lakers klare for NBA-semifinale – blåste fjorårets mester av banen

Los Angeles Lakers og LeBron James var overlegne i kamp seks mot Golden State Warriors og vant kvartfinaleserien 4–2 i kamper. Resultatet ble 122–101.

Av NTB | 13.05.2023 07:24:05

Kuriosa og kjendiser: Lakers tok tidlig overtaket og ledet 24–9 allerede etter seks og et halvt minutt. Warriors hentet seg inn og endte perioden fem minutter bak. Bortelaget hang på fram til Lakers festet grepet om kampen i tredje periode.

Det sto 91–77 til Lakers da fjerde periode startet, og deretter knappet Warriors aldri marginen inn til noe mindre enn elleve poeng. Dermed var det over og ut for det regjerende mesterlaget.

James ble sentral for Lakers med 30 poeng, ni returer og ni målgivende, mens Anthony Davis plukket hele 20 returer og noterte seg for 17 poeng. Lakers’ rollespillere leverte også fine kamper – Austin Reaves scoret 23 poeng på effektiv skyting, mens D’Angelo Russell gjorde 19 poeng.

For Golden State var det mange som skjøt begredelig. Vanligvis presise Klay Thompson traff kun på 3 av sine 19 skudd, mens Andrew Wiggins og Jordan Poole til sammen traff på 5 av 18.

Superstjerna Steph Curry skjøt 11 av 28, 4 av 14 trepoengere.

For Lakers venter Denver Nuggets og Nikola Jokic i semifinalen.