Menu
Høyre lover å gjøre alle Osloskoler dysleksivennlige innen 2027, dersom de vinner valget til høsten. I dag er kun 5 av byens 188 skoler sertifisert dysleksivennlige. Foto: Annika Byrde / NTB

Kun 5 av 188 skoler i Oslo er dysleksivennlige – Høyre vil ta grep med nytt valgløfte

Kun 5 av landets 150 dysleksivennlige skoler ligger i Oslo. Høyre lover at alle hovedstadens skoler skal bli sertifisert innen 2027 og at kommunen skal betale.

Av NTB | 10.07.2023 10:33:20

Økonomi og næringsliv: For å bli kategorisert som dysleksivennlig må en skole bli sertifisert av organisasjonen Dysleksi Norge. I dag er det over 150 sertifiserte skoler i Norge, men kun fem av dem ligger i Oslo.

– Nå lover vi at alle skoler i Oslo skal bli dysleksivennlige innen 2027, sier skole- og kulturpolitisk talsperson Mehmet Kaan Inan i Oslo Høyre til Utdanningsnytt.

Inan forklarer at det koster rundt 4 millioner kroner å få alle skolene sertifisert, og at alle skoler som ønsker det, skal få tilbud om å bli dysleksivennlige. Han legger til at kommunen skal betale for dette.

– Når vi sier at kommunen tar regninga, betyr det at vi ønsker at flere lærere skal få kurs og kompetanseheving om dysleksi, og at vi utarbeider materiell sentralt i kommunen som skolene kan få tilgang til, sier Inan.

(©NTB)

Flere nyheter: