Menu
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kronprins Haakon besøkte Aker Stord

Aker Solutions på Stord fikk i dag storstilt besøk av Kronprins Haakon Magnus. Under besøket fikk Kronprinsen blant annet en omvisning for å se hvordan bedriften tilpasser seg det grønne skiftet.

Av tomas | 08.02.2023 13:30:31

Industri: Aker Solutions på Stord fikk i dag storstilt besøk av Kronprins Haakon Magnus. Under besøket fikk Kronprinsen blant annet en omvisning for å se hvordan bedriften tilpasser seg det grønne skiftet.

-Kronprinsen var på besøk for å bli kjent med bedriftens arbeid med bærekraft og omstilling til nye markeder, sier administrerende direktør ved Aker Solutions Stord,Arve Kleppe til Radio Haugaland.

Sommeren 2023 fyller Kronprinsen og Kronprinsessen begge 50 år. Det ønsker de å markere ved å løfte fram noe av det de setter aller størst pris på i Norge.

Derfor vil Kronprinsparet i løpet av våren 2023 dra på fem reiser rundt i landet – for å besøke ulike steder, mennesker, miljøer og aktiviteter. De fem reisene vil til sammen bli en fortelling om ulike deler av samfunnet vårt – om både det gamle og nye Norge, om hvem vi er og om hva som har formet oss som folk. I august inviterer Kronprinsparet gjester fra hele landet til bursdagsfeiring, melder Kongehuset.

Kronprinsens besøk på Stord var eneste stoppested på Vestlandet. Besøket hadde tema Industrisamfunn.

Industrisamfunn: Norge har vært en sjøfartsnasjon siden vikingtiden. Kronprinsen reiser til Stord for å besøke et av de største og eldste verftene i Norge, Aker Solution Stord, som startet som en sildoljefabrikk i 1919.

Flere nyheter: