Menu
Anders Solheim er leder i Antidoping Norge.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kraftig økning i meldepliktsbrudd blant norske utøvere: – Bekymret

Norske idrettsutøvere fikk 41 advarsler av Antidoping Norge for brudd på meldeplikten i fjor, skriver NRK. Det er en stor økning fra 2021.

Av NTB | 19.09.2023 16:12:34

Sport: Antidoping Norge ga 19 advarsler i 2021, noe som betyr at tallet ble doblet i fjor. Det er også det høyeste antall advarsler for brudd på meldeplikten siden 2006.

– Vi er bekymret over økningen, sier Antidoping Norges leder Anders Solheim til NRK.

Brudd på meldeplikten fører til en advarsel. Får en utøver tre slike i løpet av 12 måneder, regnes det som brudd på antidopingreglementet.

Statskanalen skriver videre at fire utøvere klagde på avgjørelsen i fjor, men fikk ikke medhold. Ifølge Solheim dreier det seg ikke om 41 forskjellige utøvere.

– Det er ikke 41 personer, det er noen som har fått flere. Det blir ikke rett å gå inn på hvor mange det gjelder, sier han.

Om lag 100 norske idrettsutøvere faller under meldepliktsordningen. Meldeplikten går ut på at man til enhver tid må informere om hvor man befinner seg i fall dopingkontrollørene ønsker å gjennomføre en uventet kontroll.

Solheim sier at alle får opplæring i hvordan man skal bruke meldeplikten. Hver gang en utøver får en advarsel, får særforbundet en kopi.

(©NTB)

Flere nyheter: