Menu
Kong Harald og dronning Sonja går i land i Viksjøen småbåthavn i Sømna kommune onsdag. Kongeparet vil besøke seks kommuner under sin fylkestur i Nordland. Foto: Annika Byrde / NTB

Kongen hyllet frivilligheten i Sømna

Kong Harald og dronning Sonja gikk onsdag i land i Sømna som en del av sin turné sør i Nordland. Kongen holdt tale i tåkeværet.

Av NTB | 07.06.2023 12:19:35

Kuriosa og kjendiser: – Det er en stor glede å være her i Sømna, som fikk hedersprisen Årets frivillighetskommune i 2022. Denne utmerkelsen synes jeg i seg selv fortjener en varm applaus!

Kongeparet er i Sømna som en del av sin fylkestur til seks kommuner sør i Nordland. I talen trakk kongen fram kommunens innsats for de unge innbyggerne sine og tidligere minner fra kommunen.

– Det er spesielt flott at dere her i Sømna er så flinke til å inkludere mennesker som er nye i kommunen i lag- og foreningslivet deres. Det er nærmest livsviktig for oss mennesker å få være i aktivitet, å få bruke tiden og kreftene våre til noe meningsfylt, og det å oppleve fellesskap.

– Her lar dere ungdom få være med å bestemme, gjennom ungdomsråd og andre organer. Dette er til gagn for samfunnet – både på lokalplan og i den store sammenhengen, sa kongen.

Han proklamerte at han har stor tro på dagens unge og at de har kunnskap og kreativitet til å finne løsninger på verdens utfordringer.

Torsdag går turen videre til Bindal kommune, som er siste stopp på turen i Nordland.

(©NTB)

Flere nyheter: