Menu
Kong Harald fotografert da han og dronning Sonja i august besøkte Mjøndalen for å hilse på frivillige og få en orientering om flomområdet i Drammensvassdraget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kongen besøker den siste kommunen i Viken

Kong Harald har bare én kommune igjen å besøke i Viken fylke. 5. oktober planlegger han å besøke Flå, og dermed kan monarken krysse av den siste på listen.

Av NTB | 21.09.2023 11:22:47

Politikk: Kongens besøk i Viken skjer mindre enn tre måneder før Viken fylke blir historie. De tre gamle fylkene Buskerud, Akershus og Østfold gjenoppstår. Dette betyr samtidig at Kong Harald har besøkt alle kommunen i de tre fylkene.

I forbindelse med det planlagte kongebesøket i Flå skryter statsforvalteren av kommunen i en pressemelding.

– Flå kommune ligger «først» i vakre Hallingdal, skriver statsforvalteren.

Flå er den minste kommunen i Viken fylke. Siste folketelling stanset på 1100 innbyggere, men kommunen nå en befolkningsvekst, ifølge statsforvalteren.

«Trenden har virkelig snudd, og ungdommen flytter nå tilbake til bygda for å bosette seg. Flå ble akuttmottak for 200 Ukrainske flyktninger i mars 2022. Det vil si hver 6. innbygger kom fra Ukraina. Kommunen har nå 30 Ukrainske flyktninger bosatte.», heter det videre i pressemeldingen.

Flå kommune er en rovviltkommune med mye fokus på dyr gjennom nasjonalt besøkssenter for rovdyr, Norges nest største dyrepark Bjørneparken og et jakt- og fiskesenter.

– Dette blir en stor dag for våre innbyggere og hyttefolket som vil ønske Kongen hjertelig velkommen til kommunen. Vi gleder oss til å vise fram mangfold, frivillighet ikke minst engasjement for rovvilt, sier ordfører Merete H. Gandrud i Flå kommune i pressemeldingen.

(©NTB)

Flere nyheter: