Menu
Kong Harald har sendt en kondolanse til Tyrkia etter jordskjelvet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kong Harald sender kondolanser til Tyrkias president

Kong Harald har sendt kondolanser til Tyrkias president etter jordskjelvet som til nå har krevd over 3.400 menneskeliv i landet.

Av NTB | 07.02.2023 09:35:31

Kuriosa og kjendiser: – Det var med stor sorg at jeg fikk høre om jordskjelvet som har forårsaket så omfattende ødeleggelser og krevd så mange liv, skriver kong Harald i en kondolanse til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Så langt er 3.419 personer bekreftet døde i Tyrkia i jordskjelvet natt til mandag. I tillegg er rundt 1.602 meldt døde i Syria som følge av jordskjelvet.

– På vegne av meg selv og det norske folk sender jeg dere mine dypeste kondolanser og ber dere om å overbringe mine kondolanser og min medfølelse til de etterlatte, til øvrige som er rammet av denne forferdelige naturkatastrofen, og til folket i republikken Tyrkia, skriver kong Harald.

Flere nyheter: