reklame for Sheiken Bowling
Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kommer til å styrke Heimevernet på Haugalandet

Det er konkrete planer for å øke og oppbemanne Heimevernet på Haugalandet. I 2017 ble Heimevernet kraftig redusert, men etter situasjonen i Europa er det kommet fortgang i oppbemanningen.

Av tomas | 08.05.2023 14:48:08

Samfunnsberedskap: Det er konkrete planer for å øke og oppbemanne Heimevernet på Haugalandet. I 2017 ble Heimevernet kraftig redusert, men etter situasjonen i Europa er det kommet fortgang i oppbemanningen.

– Vi har jobbet for å få tilbake HV-08 over tid etter at vi ble kraftig redusert for seks år siden. Krigen i Europa har nok fått fortgang i dette, sier sjefs-sersjant i HV-08, Terje Framnes til Radio Haugaland.

Hv-08 vil prioritere Haugalandet med tanke på de viktige installasjonene som er på Haugalandet. Men HV-08 kan ikke sette soldater på plass før de har materiell.

– Det som blir spennende å se nå er at forsvarskommisjonen er fremlagt og så vil totalforsvarskommisjonen komme om ikke så mange dagene. Samtidig vil forsvarsjefens fagmilitære råd og de tingene til sammen vil nok gi et god grunnlag for politikerne å stake ut en ny kurs, avslutter Framnes overfor Radio Haugaland.

Flere nyheter: