Menu
Viktor Hovland er i aksjon i Ohio. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB

Kollaps for Hovland på tredjerunden i Ohio

Fem bogeys og én trippelbogey i tredje runde har ført Viktor Hovland ned på en delt 14.-plass i PGA-turneringen The Memorial i Ohio.

Av NTB | 09.06.2024 01:32:59

Sport: – Det er vel slik at vi kan si at det var det med tanke på en seier. Det er en av de dårligste periodene jeg har sett av Viktor noen gang, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud til Eurosport.

Det var etter at nordmannen hadde vært ett slag over par på fire hull på rad. Så kom han til hull 16. Der slo han ballen i vannet to ganger, og det ble seks slag på par tre-hullet – og med det en trippelbogey.

Hovland, som lå på en delt andreplass etter andre runde, endte på hele fem slag over par i tredje runde. Med det er han ett slag under par sammenlagt før den avsluttende runden søndag.

Verdensener Scottie Scheffler hadde først en solid luke, men på hull ni gikk han på en trippelbogey. Og selv om han røk på en bogey på det siste hullet, beholdt han ledelsen ved å sørge for tre birdier på siste del av runden. Scheffler ligger ti slag under par.

Andreplassen deles av Collin Morikawa, Sepp Straka og Adam Hadwin, alle seks slag under par.

Hovland er tittelforsvarer i turneringen, som han vant i omspill i fjor. Da fulgte han opp med å vinne PGA-sluttspillet. I år har han hatt en noe brokete sesonginnledning, og han har valgt å stå over flere turneringer i jakten på bedre form.

I midten av mai hentet han tilbake trener Joe Mayo for å få sving på spillet igjen, og like etterpå endte han på tredjeplass i majorturneringen i PGA-mesterskapet.

(©NTB)