Menu
Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i Pride-paraden på vei gjennom Bergen sentrum. Til venstre går ordføreren i Bergen, Marit Warncke. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Regnfull Pride-parade i Bergen – mann pågrepet for trusler

Lørdagens Pride-parade under Regnbuene i Bergen ble en regnfull opplevelse, men med mange glade mennesker. Politiet håndterte en hendelse med mulige trusler.

Av NTB | 09.06.2024 02:52:59

Kriminalitet og rettsvesen: Flere tusen mennesker gikk i Pride-paraden i Bergen lørdag. Blant de som deltok var kulturminister Lubna Jaffery (Ap) og ordfører i Marit Warncke (H).

Blant de mange innslagene i Norges nest største Pride-parade var Palestina godt synlig. Bergen4Palestine og Palestinakomiteen i Bergen hadde gått sammen om dette og invitert aktivister for Palestina til å bli med for å kjempe mot det de kaller rosavasking i Israel, skriver Bergens Tidende.

– Det blir fulgt opp for å finne ut om innholdet er ulovlig eller ikke, sier jourhavende politijurist Trine-Benedikte Opdal til Bergensavisen.

Ved 16.30-tiden fikk politiet melding om at en mann hadde kommet med det som ble oppfattet som trusler inne på Pride-området på Festplassen.

Politifolkene som holdt vakt langs paraderuten i Bergen var allerede bevæpnet på grunn av trusselvurderingene som var gjort på forhånd. Flere bevæpnede patruljer ble sendt til Festplassen, skriver operasjonsleder Ingrid Teigland Tepstad i Vest politidistrikt i en melding til pressen.

Arrangøren hadde da allerede startet evakuering av festområdet.

Den pågrepne mannen er i 30-årene.

Til Bergensavisen opplyser politiadvokat Katrine Thomassen at situasjonen oppsto da vektere skulle eskortere bort mannen fra arrangementsområdet.

– Han hadde feiret Pride og blitt beruset. Da han skulle bli fulgt ut, uttalte han noe som ble oppfattet som en trussel. Det tok vekterne på alvor, og politiet ble kontaktet, sier Thomassen.

– Det fremstår som at det har vært en kombinasjon av beruselse og dårlig dømmekraft. En uheldig uttalelse som har gått utover alle proporsjoner. Det fremstår som at han ikke mente å skremme noen, legger hun til.

Flere reagerte sterkt på hendelsen.

– Jeg synes dette er veldig, veldig alvorlig, og jeg er sint og lei meg. Samtidig er jeg veldig bestemt på at ingen skal få ødelegge denne dagen for oss, sier Mona Frank, presseansvarlig for Regnbuedagene i Bergen, til Bergensavisen.

Politiet melder at det gikk rolig for seg under paraden, men at de har sett flere negative ytringer knyttet til Pride i sosiale medier.

– Politiet fikk raskt kontroll på vedkommende, som nå er i politiarresten. Han fremstår som en angrende synder. Arrangementet går nå for seg som normalt. Politiet oppretter sak, skriver Tepstad.

Ifølge BA har politiet ikke funnet våpen eller andre farlige gjenstander i forbindelse med pågripelsen av mannen.

(©NTB)

Flere nyheter: