Menu
Norge hadde god kontroll mot Østerrike i Halden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Knallhard kamp om OL-plass: – Jeg tror alle kjenner litt på det

Østerrike ble valset over i de norske håndballkvinnenes første kamp fram mot sesongens store mål: OL i Paris. Gro Hammerseng-Edin tror spillerne preges av det.

Av NTB | 28.02.2024 21:17:49

Sport: – Jeg tror alle kjenner litt på det og legger litt ekstra i det de gjør nå, sa den tidligere landslagskapteinen og nåværende eksperten til TV 2 etter kampen i Halden Arena.

– Det er viktige minutter for hver og en her, for alle har lyst på den plassen, sa hun.

Troppen som tas ut til OL, blir på bare 14 spillere. I Halden er det 21 spillere på plass. Troppen i OL blir dermed mye mindre enn i andre mesterskap.

Norge ga seg ikke før det sto 43-22 i den nye hallen i Halden. I Norges første kamp i oppkjøringen mot sommerens OL i Paris var det aldri noen spenning hvor seieren skulle gå.

– Jeg er glad for at jeg ikke skal ta ut det laget. Det er mange gode spillere å velge mellom. Jeg tror de går mange runder med seg selv før det uttaket, men vi får se. Det er heldigvis de som skal ta det, ikke noen av oss, sa Ingstad til TV 2.

19-10 til pause ble fulgt opp av en enda mer målrik 2. omgang. En periode midtveis i den andre omgangen var det totalt enveiskjøring.

– Nå har det nesten vært fem minutter med Playstation. De har pekt og holdt på akkurat som de ønsker og vil, og de østerrikske spillerne aner ikke hvor de norske spillerne er, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele.

Deretter så det ut til at det var Norges Playstation-kontroll som gikk tom for batteri, og Østerrike fikk noen scoringer etter norsk slurv.

Nederlandske Monique Tijsterman har tatt over Østerrike. Hun har en stor jobb å gjøre foran EM på hjemmebane i desember.

Norge møter Østerrike igjen søndag i Innsbruck. Deretter venter Sveits og Ungarn, de to andre EM-vertsjasjonene, i april. I juli får Norge bryne seg på tøffere motstand med kamper mot Frankrike og Danmark.

Vilde Ingstad ble Norges toppscorer med seks mål på seks forsøk. Hun er en av tre linjespillere i troppen.

«Slurv» var også blant assistenttrener Tonje Larsen ord da hun oppsummerte den første omgangen. Østerrike er langt unna nivået til Norge som skal forsøke å revansjere seg for finaletapet for Frankrike i VM i desember.

(©NTB)