Fredrikstad spilte mot Start i 1. divisjon søndag.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kjelsrud Johansen reddet poeng for Fredrikstad i toppkampen mot Start

Fredrikstad var nær ved å ryke på bortetap mot Start i 1. divisjon søndag. Innbytter Henrik Kjelsrud Johansen sikret imidlertid ett poeng for serielederen.

Av NTB | 03.09.2023 17:05:04

Sport: FFK spilte dermed sin neiende uavgjort denne sesongen, og står med 45 poeng etter 22 kamper. Klubbene leder serien med seks poeng ned til tabelltoer Kongsvinger med åtte kamper igjen av sesongen.

Jóannes Bjartalíd sendte Fredrikstad i føringen fra straffemerket etter 22 minutter. Tom Strannegård utlignet deretter for Start et kvarter etter pause da ballen var marginalt på innsiden av målstreken etter en heading. Ti minutter senere fullførte Luc Mares snuoperasjonen.

Sju minutter før slutt headet Henrik Kjelsrud Johansen inn utligningen. Start ligger på 4.-plass med 35 poeng etter søndagens toppkamp.

KFUM ligger på plassen foran sørlendingene med tre poeng mer. Oslo-laget vant 6-2 mot Jerv søndag.

Grimstad-laget fikk en god start på kampen da Samuel Pedro curlet inn et frisparkmål etter 11 minutter. Deretter slo vertene kraftig tilbake.

Akinsola Akinyemi utlignet etter en halvtimen og KFUM scoret ytterligere tre mål i løpet av de første ti minuttene av andre omgang. Moussa Njie scoret to ganger i løpet av sluttminuttene, mens Pedro fastsatte resultatet til 6-2 med en trøstescoring for Jerv.

Bryne vant derbyet mot Sandnes Ulf 3-0. Tobias Guddal, Lars Erik Sødal og 18-åringen Sjur Jonassen scoret målene for Bryne før pause.

Portugisiske Claudio Braga sendte Moss i ledelsen mot Raufoss etter 18 minutter. Markus Johnsgård utlignet etter hvilen og sørget for at kampen endte 1-1.