Menu
Aleksander Aamodt Kilde er klar for å prøve seg på ski. Foto: Javad Parsa / NTB

Kilde tilbake på ski denne uken

Aleksander Aamodt Kilde skal endelig få kjenne snø under skiene igjen fem måneder etter fallet i Wengen. Onsdag tester han seg i Snø-anlegget i Lørenskog.

Av NTB | 17.06.2024 12:23:17

Sport: Det kommer fram i en invitasjon fra Norges Skiforbund til norske medier. Kilde skal trene på ski onsdag morgen og vil etterpå la seg intervjue.

Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter det stygge fallet i utforrennet i sveitsiske Wengen 13. januar. Han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget.

Kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. Han er fortsatt i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen.

– Det styrer jeg egentlig selv. Altså jeg må bare holde meg på beina når jeg gjør ting, så jeg ikke ødelegger skulderen. Så det handler om å finne en god balanse på det som er unødvendig risiko og det som er en nødvendig risiko for å ta de stegene jeg trenger, sa han til NTB.

Kilde satser videre mot kommende sesong, men har kjent på mye usikkerhet rundt om han kan komme seg tilbake i verdenstoppen.

– Ja, definitivt. Og det er jo fortsatt en usikkerhet. Jeg kjenner jo på det, om ting kommer til å komme tilbake til normalen, sa han sist uke.

(©NTB)