Menu
Sandefjord spilte uavgjort borte mot KFUM Oslo søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

KFUM Oslo fortsatt uten hjemmeseier tross Sandefjord-utvisning: – Det koker altså så voldsomt

Formsvake Sandefjord havnet i kjempetrøbbel med rødt kort borte mot KFUM Oslo søndag, men en dramatisk kamp på Ekeberg endte likevel med poengdeling og 3-3.

Av NTB | 02.06.2024 19:23:22

Sport: Med tjue minutter igjen på klokka steg Mame Mor Ndiaye flott til værs og stanget inn 1-0 for vertene. Den ledelsen varte imidlertid ikke lenge, og fra skrå vinkel hamret Simon Amin inn 1-1.

Noen minutter senere snappet Eman Markovic ballen fra KFUMs forsvarsspillere, og foran mål scoret han sikkert 2-1. Tidligere landslagsspiller Haitam Aleesami sørget imidlertid for utligning til 2-2.

Med i overkant av ti minutter igjen var KFUM noen få millimeter fra 3-2, men i stedet var det Sandefjord som tok ledelsen. Kort tid før slutt sørget imidlertid Simen Hestnes for at det heseblesende oppgjøret endte 3-3.

Dermed klatrer Sandefjord opp på ni poeng. KFUM har på sin side fortsatt til gode å vinne på eget gress denne sesongen.

– Det er hårreisende fra vår del. Alt gjøres riktig. Vi tar ledelsen med én mann mer. På det første baklengsmålet må Emil (Ødegaard, målvakt) ta kjempekritikk. Det holder ikke når vi skal styre sånne kamper. Det er katastrofalt. Det koker altså så voldsomt med det vi leverte. Vi tar ett poeng, men det er uholdbart, sa Moesgaard.

Etter en kontrollert åpning på kampen kom vertene til den første store sjansen på Ekeberg. Petter Nosa Dahl vandret ned langs venstresiden før han fant Johannes Hummelvoll Nuñez foran mål. Spissens avslutning ble stanset av Hugo Keto.

Drøye tjue minutter ut i kampen traff Nosa Dahl metallet etter et innoversvingt frispark.

– En eventyrsjanse, sa TV 2s fotballekspert Marius Skjelbæk om KFUMs mulighet.

– I forbindelse med det første gule kortet, så skal han ha to frispark først. Han blir holdt igjen av to spillere. Hvis Kristiansen fikk direkte rødt, så spiller ikke det noen rolle. Det første baklengsmålet er litt irriterende, men vi scorer tre mål med ti mann. Det er bra. Likevel blir det en liten nedtur når vi leder 3-2, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

Fem minutter før pause fikk Svindland en stor sjanse på åpent mål, men Sandefjord slapp nok en gang med skrekken.

– Sånn er det. Vi må vise karakter, og så skal vi vinne denne kampen, sa Sandefjord-assistent Andreas Tegström til TV 2 i pausen.

Etter sidebyttet kom det hele seks nettkjenninger på Ekeberg.

Sist gang lagene møtte hverandre var tilbake i 1. divisjon i 2019. Også da endte det 3-3.

Etter kampslutt var KFUM-trener Johannes Moesgaard svært skuffet.

Ti minutter før pause mistet KFUMs Stian Kristiansen ballen i farlig posisjon, og midtstopperen grep tak i venstrebeinet til en fremadstormende Remi André Svindland. Kristiansen fikk dermed marsjordre, og på det påfølgende frisparket traff vertene stolpen igjen. Like før utvisningen lå Kristiansen nede med en hodeskade.

(©NTB)