Menu
Patrick Berg og Bodø/Glimt tok tre poeng søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Glimt tilbake på tabelltopp etter 1-0-seier mot Haugesund

Midtbanespiller Ulrik Saltnes sørget for en kjærkommen Bodø/Glimt-trepoenger mot Haugesund søndag. Fjorårets seriemester vant 1-0.

Av NTB | 02.06.2024 19:23:15

Sport: Tjue minutter ut i 2. omgang løsnet det for et Glimt-lag som lenge hadde forsøkt å brodere seg gjennom Haugesund-forsvaret. Saltnes fikk kontroll på ballen til venstre i vertenes sekstenmeter, og med en lekker avslutning sørget han for 1-0.

Det ga Glimt tre poeng, og laget tar seg dermed forbi Brann på tabellen med én kamp mindre spilt enn bergensklubben.

Etter ti minutter spilt i Haugesund fikk Albert Grønbæk en stor mulighet alene med Egil Selvik, men den sto FKHs sisteskanse i veien for. Også Jostein Gundersen var farlig frempå i løpet av innledningen i Haugesund, men midtstopperens forsøk traff ikke mellom stengene. Et kvarter før pause var Patrick Berg uhyre nær 1-0, men kapteinens frispark gikk i stolpen.

– Vi er gode i gjenvinningsspillet, og vi har mange muligheter til å straffe dem når vi vinner ballen, så vi er nødt til å fortsette, sa Glimts August Mikkelsen til TV 2 i pausen.

Etter 65 minutter fikk gjestene omsider hull på byllen, og alle tre poengene ble med tilbake til Bodø.

– Jeg synes vi innleder annenomgangen bra, men vi har ikke helt den kvaliteten på siste tredel. Faktum er at vi ikke skaper nok til at kampen endrer momentum. Jeg må gi all honnør for måten vi spiller i dag, og vi gjør det tøft for Bodø/Glimt. Vi tar med oss mye som vi skal bygge på, sa FKH-sjef Sancheev Manoharan til TV 2 etter kampen.

Fjorårets seriemester innledet 2024-sesongen med sju seirer og én uavgjort, men gultrøyene reiste søndag til Haugesund med ett tap (0-1 mot HamKam) og to uavgjort på de foregående tre kampene.

– Det har vært tre kamper der vi verken har vært fornøyde med prestasjonene eller resultatene. Det er ikke noen tvil om at vi må opp på et høyere nivå om vi ønsker å få til en god prestasjon her, sa Glimts Patrick Berg til TV 2 før avspark.

Søndag var FKH-profil Sondre Liseth i startoppstillingen i en eliteseriekamp for første gang siden 30. april 2023.

– Det er brutalt å være fotballspiller og ikke få spille fotball, så reisen har vært lang. Så blir alt verdt det når du får muligheten. Det blir en glede å være der ute i dag, og jeg er ydmyk, sa Liseth til TV 2.

Bodø/Glimt ble lørdag passert av Brann på tabellen da bergenslaget vant 2-1 over HamKam på Briskeby.

Haugesund har hatt en turbulent sesong så langt. Etter seks poeng på de seks første kampene valgte Oskar Hrafn Thorvaldsson å trekke seg som klubbens hovedtrener. Sist uke ble det gjort kjent at Manoharan var plukket ut som ny sjef. Han ledet laget i en kort periode i fjor høst etter at Jostein Grindhaug ga seg som FKH-trener.

(©NTB)

Flere nyheter: