Menu
Kasper Fosser vant også lørdagens mellomdistanse i verdenscupen orientering i Østfold. Foto: Alf Simensen / NTB

Kasper Fosser vant igjen i verdenscupen

Kasper Harlem Fosser vant også lørdagens mellomdistanse i verdenscupåpningen i orientering i Østfold. Med to strake seirer har han en solid ledelse.

Av NTB | 29.04.2023 18:54:04

Sport: 24-åringen leverte en mellomdistanse det luktet svidd av. Etter å ha vunnet torsdagens langdistanse med fattige tre sekunders margin tok han en forholdsvis komfortabel seier lørdag. Det skilte 16 sekunder ned til sveitsiske Matthias Kyburz på 2.-plass, mens svenske Gustav Bergman var slått med et halvminutt.

De tre var i en klasse for seg. Ned til torsdagens toer Emil Svensk på 4.-plass var det hele 1.42 minutt.

– Det var meget bra teknisk gjennomført, nærmest prikkfritt levert. Jeg er veldig fornøyd, sa Fosser.

Med maksimale 200 poeng på de to individuelle løpene denne uka har han 70 poengs forsprang til Svensk i verdenscupsammendraget.

De norske mennene overbeviste med fem mann blant de 14 beste i feltet på 127 deltakere.

Like bra gikk det ikke for de norske i kvinneklassen, der det ble svensk dobbeltseier ved Sara Hagström og Tove Alexandersson. Andrine Benjaminsen ble beste norske kvinne på 11.-plass, slått av vinneren med snaut tre minutter.

– Jeg bommet litt, men jeg var helt ødelagt muskulært etter langdistansen. Fredag kunne jeg nesten ikke gå, sa Olaussen.

Åpningshelgen avsluttes med stafetter søndag.

– Det er veldig tett, så du har ikke råd til å gjøre mange feil. Tidligere var jeg en sterk løper, men nå har jeg fått skikkelig kontroll på det o-tekniske. Jeg har nesten ikke gjort en feil på treningene inn mot verdencupåpningen, sa Fosser.

– Jeg skjønner ikke at jeg er så langt bak. Jeg følte at jeg åpnet bra, men så var det ikke så bra. Det var litt overraskende, sa Benjaminsen. Torsdag ble hun nummer fire, mens Marie Olaussen ble nummer tre. Sistnevnte havnet helt nede på 37.-plass lørdag.

(©NTB)