Landslagsveteranen Mathis Olimb fra Vålerenga pådro seg matchstraff i kampen mot Danmark i Frederikshavn lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Nytt norsk ishockeytap for Danmark i VM-oppkjøring

Norges ishockeylandslag for menn tapte 2-5 for Danmark i lørdagens VM-oppkjøringskamp på bortebane.

Av NTB | 29.04.2023 18:24:52

Sport: Landslagssjef Tobias Johansson mønstret et solid norsk lag til kampene mot Danmark etter å ha fått inn forsterkning fra NM-finalistene Stavanger og Storhamar. Spillere som Michael Haga, Andreas Martinsen og Mathis Olimb var også tilbake etter å ha stått over kampene mot Sverige.

Storhamars Eirik Salsten sto for de to norske målene i Frederikshavn lørdag.

Torsdag ble det 2-3-tap i Odense.

Oliver Kjær økte til 2-0 kort etter at nordmennene hadde ridd av et undertall i tre mot fem.

Til tross for baklengsmålene viste det norske laget litt bedre spill. Laget klarte å skape mer offensivt og hadde litt mer struktur på spillet sitt. Eirik Salsten kom alene gjennom etter en flott pasning fra Ludvig Hoff, og Storhamar-veteranen satte pucken opp i målet til 1-2.

Salsten satte sitt annet mål da han styrte inn skuddet fra backen Isak Hansen. Lucas Andersen satte en retur fra Arntzen i mål til 4-2 seks og et halvt minutt før slutt, før Niklas Jensen fastsatte resultatet med et susende skudd via stanga.

Norge har igjen Frankrike i to VM-oppkjøringskamper i Asker 5. og 6. mai. Norge innleder sitt VM i Riga mot Kasakhstan 13. mai.

Norge var gode innledningsvis og bommet på en kjempesjanse tidlig i kampen. Markus Lauridsen sendte i stedet hjemmelaget i ledelsen med et flott skudd helt oppe i nettaket bak Jonas Arntzen midtveis i perioden.

Mot slutten av midtperioden fikk landslagsveteran Mathis Olimb matchstraff etter en slashing i skrittet på en motstander. Det norske laget klarte ikke å unngå mål, og Matthias Asperup økte til 3-1 bare 37 sekunder inn i tredjeperioden.