Menu
Brannøvelse Karmøytunnelen onsdag 19.september. Foto: Rogaland Fylkeskommune
Bildet er fra en tidligere brannøvelse. Foto: Rogaland Fylkeskommune

Karmøytunnelen blir stengt grunnet brannøvelse

Brannvesenet skal gjennomføre en brannøvelse i Karmøytunnelen onsdag kveld. Det fører til at tunnelen blir stengt fra klokken 20.00-24.00. Øvelsen fører til en del røyk i området.

Av tomas | 19.09.2023 06:02:13

Brannøvelse: Karmøytunnelen blir stengt fra kl. 20.00 til kl. 24.00 onsdag kveld. Brannvesenet vil trene, og helsepersonell og politi er invitert som observatører.

– Nødetatene får trene på det de ønsker å øve på og blir godt kjent med tunnelen. Rogaland fylkeskommune vil teste sikkerhetsutstyret og sørge for at det fungerer som det skal, skriver Anna Hjørnevik Svensson, som er tunnelansvarlig og brannvernleder i Rogaland fylkeskommune i en pressemelding.

Øvelsen starter på et kontor der alle deltakerne vil bli informert om hva som skal skje. I selve tunnelen vil en røykvogn som produserer hvit teaterrøyk gi erfaring med hvor raskt sikten forsvinner i en tunnel.

Rogaland fylkeskommune vil også undersøke hvordan ventilasjonen i tunnelen jobber med å fjerne røyken. Inne i en container i tunnelen vil det bli simulert brann som brannvesenet slukker.

Fylkeskommunen er pålagt å ha jevnlige felles øvelser for tunnelpersonalet og redningstjenesten.

Rettelse: Vi kom til å skrive feil dag for øvelsen. Riktig dato er onsdag 20.september. Saken ble rettet tirsdag klokken 06.20.

Flere nyheter: