Menu
Tolv jurymedlemmer skal avgjøre Donald Trumps skjebne i hysjpengesaken. Foto: Jabin Botsford / The Washington Post / AP / NTB

Jury bestående av flere advokater skal bestemme Trumps skjebne

Etter mye om og men har man funnet tolv passende kandidater til juryen i hysjpengesaken mot Donald Trump. Juryen består av flere advokater.

Av NTB | 18.04.2024 23:33:00

Kuriosa og kjendiser: Tidligere torsdag forsvant to av juryens medlemmer ut døren etter først å ha blitt valgt, men på ettermiddagen amerikansk tid kom man til enighet om tolv medlemmer. I juryen sitter blant annet en engelsklærer, en salgsmann, en datautvikler og flere advokater.

Nå begynner arbeidet med å finne varamedlemmer. Dommer Juan Merchan har sagt at han ønsker opptil seks varamedlemmer. Ett varamedlem ble valgt torsdag. Utvelgelse av de øvrige fem fortsetter fredag, og deretter kan åpningsinnleggene starte, trolig allerede mandag, opplyser Merchan ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

De tolv jurymedlemmene skal bestemme ekspresidentens skjebne i den mye omtalte hysjpengesaken. Trump er tiltalt for brudd på regnskapsloven i forbindelse med en utbetaling på 130.000 dollar fra Trumps daværende advokat Michael Cohen til pornoskuespilleren Stormy Daniels i 2016. Han har erklært seg ikke skyldig.

Straffesaken er den første noensinne hvor en tidligere amerikansk president står som tiltalt. Det er også den første av fire i rekken av kriminalsaker Trump har mot seg.

Flere nyheter: