Mohamed Salah scoret tidlig for Liverpool, men det var ikke nok i Liverpools jakt på semifinaleplass i europaligaen. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Mirakelet uteble for Liverpool – exit i europaligaen

Liverpool scoret tidlig, men et heftig comeback skjedde aldri da laget røk ut for Atalanta i kvartfinalen i europaligaen.

Av NTB | 18.04.2024 23:03:05

Sport: Mohamed Salahs straffespark etter sju minutter ga gjestene 1-0-seier i Nord-Italia. Det hjalp svært lite ettersom Liverpool tapte 0-3 hjemme på Anfield.

Dermed kan ikke Jürgen Klopp runde av sin siste sesong som Liverpool-manager med en europeisk tittel.

Nå må klubben tyne ut alle krefter på en intens gullkamp i Premier League. Der er de bakpå som følge av 0-1-sjokket for Crystal Palace sist helg.

Salahs scoring tente Liverpool-håpet i Bergamo. Straffen kom da Trent Alexander-Arnold slo ballen i armen til Matteo Ruggeri. Få minutter før pause bommet Salah med en lobb fra 20 meter på åpent mål.

Etter hvilen var Atalanta langt bedre og stoppet Liverpool fra å skape sjanser.

– Det har vært et tannløst Liverpool i 2. omgang. De har gått rett i fella til (Gian Piero) Gasperini og Atalanta, som har fått det akkurat slik som de ville, sa Viaplays kommentator Andreas Toft i sluttminuttene.

I semifinalen møter Atalanta franske Marseille, som slo ut portugisiske Benfica etter 4-2-seier på straffer. Et sent mål ga Marseille 1-0-seier på eget gress og 2-2 sammenlagt.

Fredrik Aursnes spilte samtlige minutter for Benfica.

Michail Antonio stanget West Ham i ledelsen tidlig, og vertene fikk sjanser til å doble den. På tampen kom det i stedet en utligning fra Jeremie Frimpong.

Nok en gang unngikk Leverkusen å tape en kamp. Den tyske klubben har gått ubeseiret i alle 44 kamper den har spilt denne sesongen.

Premier League har ingen lag med videre fra kvartfinalene i verken Champions League eller europaligaen. Aston Villa er eneste semifinalist fra England i conferenceligaen.

Gianluca Mancini og Paulo Dybala scoret tidlig Romas mål, mens Matteo Gabbia fikk inn en sen Milan-redusering.

Fjorårets tapende europaligafinalist har vunnet 12 av 17 kamper siden Daniele De Rossi erstattet José Mourinho som Roma-trener i januar.

Finalen i europaligaen spilles i Dublin 22. mai.

West Ham ga det et ærlig forsøk hjemme mot den ferske Bundesliga-mesteren Leverkusen, men greide til slutt bare 1-1 og tapte 1-3 sammenlagt.

Roma slo Serie A-rival Milan 2-1 på eget gress selv om laget måtte spille den siste timen med ti mann. Det ga 3-1-seier sammenlagt.