Jakob Asserson Ingebrigtsen. Foto: Carina Johansen / NTB

Jakob Asserson Ingebrigtsen sikret gulldobbel i NM – vant 5000-meteren etter sen påmelding

Jakob Asserson Ingebrigtsen var sent inne på startlisten til 5000-meteren under friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Der vant han på tiden 13.14,38.

Av NTB | 29.06.2024 14:03:10

Sport: Ingebrigtsen hadde konkurranse av blant andre Narve Gilje Nordås og storebror Filip Mangen Ingebrigtsen i lørdagens løp.

Opprinnelig var ikke Ingebrigtsen, som vant fredagens 1500 meter, påmeldt til 5000-meteren, men noen timer før start dukket han opp på deltakerlisten.

Nordås og treningskamerat Per Svela gikk rett opp i tet i løpet, mens Jakob Ingebrigtsen la seg noen plasser bak. Etter 3500 meter var fortsatt Ingebrigtsens form veldig god, og han brukte litt energi på å gire opp publikum.

Mot slutten satte Ingebrigtsen opp farten, men Nordås fulgte etter klubbkameraten. I spurten var Ingebrigtsen sterkest og tok seieren.

OL-kravet på 5000 meter er 13.05.

Jakob Ingebrigtsen og Nordås er begge inne på ranking til 5000-meteren i OL senere i sommer. Lørdagens løp ga rankingpoeng som nærmest sikrer Ingebrigtsen deltakelse der. Kvalifiseringsperioden går ut søndag.