Menu
Jakob Asserson Ingebrigtsen og datteren Filippa etter seieren på 5000 meter i NM. Foto: Carina Johansen / NTB

Asserson Ingebrigtsen spurtslo Nordås – feiret med datteren

Jakob Asserson Ingebrigtsen var sent inne på startlisten til 5000-meteren under friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Der vant han på tiden 13.14,36.

Av NTB | 29.06.2024 14:13:20

Sport: Ingebrigtsen og Nordås la resten av feltet bak seg mot slutten av lørdagens løp, og i spurten var Ingebrigtsen sterkest.

– Det er kult at vi kan gi hverandre kamp, sa Ingebrigtsen til NRK.

Etterpå feiret han med sin nyfødte datter Filippa foran et ekstatisk publikum i Sandnes.

– Jeg er stolt. Det er mye som har skjedd den siste uken, og det er ekstra gøy at Elisabeth (kona) og Filippa tok seg tid og krefter på å komme, sa seierherren.

Han tok også en lang æresrunde rundt stadion.

– Det er utrolig gøy å løpe. Det er helt enormt. Det har vært en fantastisk helg, sa Ingebrigtsen.

– Det var helt fantastisk. Jeg kjente at kroppen fungerte så pass bra i går, så jeg hadde lyst til å løpe på nytt, sa han etter seieren.

Nordås og treningskamerat Per Svela gikk rett opp i tet i løpet, mens Jakob Ingebrigtsen la seg noen plasser bak. Etter 3500 meter var fortsatt Ingebrigtsens form veldig god, og han brukte litt energi på å gire opp publikum.

– Han måtte trykke hardt på gassen, sa NRK-kommentator Jann Post om Ingebrigtsens spurt.

Nordås fikk gode svar etter et skuffende EM tidligere i juni.

– Det var veldig kjekt og oppløftende. Etter et miserabelt EM var det godt å kjenne at det svarte godt og bedre enn forventet. Det vard e siste 80 meterne det røk, men jeg tror det kostet en del å dra de første 4000 meterne. Nå fikk jeg trent hodet, sa Nordås til NRK.

OL-kravet på 5000 meter er 13.05.

Jakob Ingebrigtsen og Nordås er begge inne på ranking til 5000-meteren i OL senere i sommer. Lørdagens løp ga rankingpoeng som nærmest sikrer Ingebrigtsen deltakelse der. Kvalifiseringsperioden går ut søndag.

Opprinnelig var ikke Ingebrigtsen, som vant fredagens 1500 meter, påmeldt til 5000-meteren, men noen timer før start dukket han opp på deltakerlisten.

Mot slutten satte Ingebrigtsen opp farten, men Nordås fulgte etter klubbkameraten. I spurten var Ingebrigtsen raskest og tok seieren. Nordås var i mål like bak på sølvplass, mens Awet Nftalem Kibrab (Ull/Kisa) tok bronsen.

(©NTB)

Flere nyheter: