Henriette Jæger hadde grunn til å smile etter semifinalen på 200 meter. Foto: Lise Åserud / NTB

Jæger finaleklar på 200 meter i EM

Henriette Jæger (20) blåste inn til seier i semifinaleheatet sitt på 200 meter i friidretts-EM og er klar for finale.

Av NTB | 10.06.2024 21:23:07

Sport: Hun vant heatet sitt på 22,71. Jæger var nummer to inn på oppløpet, men avanserte fint og vant med god kontroll.

– Dette var kjempegøy. Jeg har gledet meg så mye til å løpe. Og så sitter det, og jeg løper bra og kommer videre, så jeg er kjempefornøyd, sa hun til NRK rett etter løpet.

Jæger var direktekvalifisert til semifinalen etter å ha satt norsk rekord med 22,58 i Malmö i mai. Hun løper sitt første internasjonale mesterskap på seniornivå.

Finalen løpes tirsdag kveld.

– I finalen kan hva som helst skje, utbrøt en fornøyd Jæger.

Hun hadde fjerde raskeste tid i semifinalene. Daryll Neita fra Storbritannia løp raskest med 22,51.