Friidrettsutøver Amalie Iuel løp inn til en god tid i Malmö lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Iuel et stykke unna OL-kravet i Malmö – løp inn til 55,78 i nordisk mesterskap

Amalie Iuel vant A-finalen på 400 meter hekk i nordisk mesterskap i Malmö lørdag, men 30-åringen var likevel et stykke unna å klare OL-kravet på distansen.

Av NTB | 18.05.2024 16:49:33

Sport: Lørdagens prestasjon er imidlertid én av mange solide løp den siste tiden.

30-åringen knallet i april til med imponerende 54,89 i det som var hennes første konkurranse siden 4. september 2022. Iuel ble mamma 1. september i fjor.

– Det er sju og en halv måned siden jeg fødte, og det er sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til, sa Iuel etter den gode prestasjonen i Kenya, da hun samtidig kom seg godt under EM-kravet på 55,70.

Iuels bestenotering på distansen er 54,68. OL-kravet lyder på 54,85.

I starten av mai var Iuel blant de norske kvinnene som sikret OL-plass på 4 x 400 meter. I løpet av helgen på Bahamas forbedret de den norske rekorden på distansen to ganger.