Italias trener Roberto Mancini gir sine instruksjoner til Wilfried Gnonto i søndagens landskamp mot Nederland. Foto: Patrick Post / Ap / NTB.

Italia vant bronsekampen i nasjonsligaen

Italia slo Nederland 3-1 i kampen om 3.-plassen i nasjonsligaen i fotball søndag.

Av NTB | 18.06.2023 17:09:21

Sport: Inters Federico Dimarco ga Italia ledelsen seks minutter inn i 1. omgang, og etter 20 minutter ble det 2-0 ved Sassuolos Davide Frattesi.

Nederland reduserte til 1-2 midtveis i 2. omgang ved Steven Bergwijn, før Italia la på til 3-1 ved Juventus-spilleren Federico Chiesa i det 72. spilleminutt.

Nederland reduserte på nytt rett før slutt ved Georgiono Wijnaldum, men nærmere kom de ikke og var bronsemedaljen i boks for italienerne.

Under ledelse av trener Ronald Koeman tok nederland sikte på å vinne hele nasjonsligaen og ta sin første tittel siden EM-gullet i 1988, men de ble stopp i semifinalen etter tap for Kroatia og det holdt heller ikke i bronsefinalen. Nederland har tapt tre av sine fire kamper siden Koeman tok over som trener i januar.