Menu
Israelske politifolk stengte fredag kveld adgangen til muslimenes tredje helligste sted, al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem, etter at en 26-åring ble skutt og drept der. Foto: AP / NTB

Israelsk politi skjøt og drepte beduin i Øst-Jerusalem

Israelsk politi drepte fredag kveld en 26 år gammel beduin i okkuperte Øst-Jerusalem. Øyenvitner avviser at han forsøkte å ta våpenet fra en politimann.

Av NTB | 01.04.2023 09:14:06

Krig og konflikter: Øyenvitner avisa Haaretz har snakket med, forteller at de israelske politifolkene først stanset en ung kvinne som var på vei til al-Aqsa-moskeen. Det utløste en hissig diskusjon mellom politifolkene og palestinere på stedet, blant dem Mohammed Khaled Alasibi.

Ifølge politifolkene ble 26-åringen skutt og drept da han tok pistolen fra en politimann og avfyrte den. Dette bestrider øyenvitner på stedet. De hevder at politiet skjøt ham uten grunn.

Alasibi, som kom fra beduinlandsbyen Houra sør i Israel, hadde nylig avsluttet medisinstudier i Romania. Han ble truffet av ti skudd og døde på stedet. Ingen israelske politifolk kom til skade.

Drapet utløste hissige protester og sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere i gamlebyen i Øst-Jerusalem.

Tidligere lørdag var over 200.000 palestinere samlet ved al-Aqsa-moskeen for å be under fastemåneden ramadan.

Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967 og har i alle år siden nektet å etterkomme Sikkerhetsrådets krav om tilbaketrekning.

(©NTB)

Flere nyheter: